De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Zonnepanelen set

De zoektocht naar de juiste zonnepanelen en het juiste zonnepanelen bedrijf is al moeilijk genoeg. Daarom zijn er steeds meer bedrijven die zonnepanelen sets aanbieden. Maar waar moet je nou opletten bij het uitkiezen van het juiste zonnepanelen set. We hebben een aantal criteria voor je op een rijtje gezet waarmee jij de juiste set voor jezelf uit kan kiezen.

Inhoud

Zonnepanelen set verkoperszonnepanelen set

Het zijn ontzettend veel verkopers waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als we naar alle verkopers in de markt kijken zijn er een aantal prijsvechters maar is er ook een ontzettend groot verschil in kwaliteit. We adviseren dan ook om allereerst te kijken naar de beoordelingen die eerdere klanten hebben achter gelaten. Kijk allereerst even bij de Google en Facebook reviews van het bedrijf en zoek daarna naar de volgende term in Google

“Bedrijfsnaam + Reviews”.

Wat zit er in een zonnepanelen set?

In de meeste pakketten zitten vaak een aantal standaard elementen. Allereerst zitten er uiteraard de zonnepanelen in.

Zonnepanelen in deze sets verschillen in kwaliteit maar ook in opbrengst. Let dus vooral op op hoeveel kWh je per jaar wilt opbrengen en hoeveel zonnepanelen je dan nodig hebt met het kWh dat het paneel in het door jouw gekozen pakket kan opleveren. De kwaliteit is onder andere aan te duiden in de opbrengt maar ook in de levensduur. Kijk hiervoor bijvoorbeeld een naar product specifieke beoordelingen maar ook naar de garantieperiode van het product.

Vervolgens zit er een omvormer in je pakket. Hiervoor moet je naar twee dingen kijken, voor hoeveel fase zekering is deze geschikt en is hij geschikt voor de manier waarop de zonnepanelen geplaatst worden, dus serieel of parallel?

Vervolgens kan je vaak kiezen bij een pakket om wat voor soort dak het gaat. Staat dit er niet specifiek bij het product? Vraag dit dan na? Een bevestiging voor een schuin dak met dakpannen is wel degelijk anders dan voor een schuin dak met golfplaten.

Als laatste wordt ook nog de bekabeling meegeleverd zowel AC-kabels als DC-kabels. Let er ook even op dat je zeker weet dat je genoeg hebt aan de meegeleverde bekabeling.

Zonnepanelen set inclusief monteur

Wil je graag direct een monteur laten komen voor de installatie van je zonnepanelen set. Dan adviseren we je om simpelweg direct een offerte aan te vragen bij een installatiebedrijf. Ze denken dat ook mee in bovenstaande vraagstukken, het voordeel van het inschakelen van een installatiebedrijf is dat je ook direct recht op BTW teruggave vanuit de belastingdienst en mogelijke subsidies vanuit de gemeente.

Verschillende aanbieders zonnepanelen sets

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van zonnepanelen en van zonnepanelen sets. We willen deze graag onderscheiden voor 4 aanbieders.

Cowboys

Dit zijn bedrijven die vooral veel geld willen verdienen door zoveel mogelijk sets te verkopen maar het leveren van kwalitatief advies hoort hier vaak niet bij.

Specialistische webshops

Er zijn ook veel webshops die een top klantenservice en kennisbank hebben die je helpen bij het vinden van de juiste panelen voor jouw situatie.

Installatiebedrijven met losse verkoop

Verder zijn er ook installatiebedrijven die ook een webshop hebben waarop je je eigen panelen kan aanschaffen vaak bieden zij hierbij ook direct een installatieservice waar je tegen meerprijs gebruik van kan maken

Installatiebedrijven

Als laatste heb je de installatiebedrijven die enkelen panelen leveren bij een totaalpakket, denk hierbij bij het bepalen van het aantal benodigde panelen en het maken van een legplan. Het voordeel van deze installatiebedrijven is dat je maximaal gebruik kan maken van regelingen en subsidies en je hebt vaak een verzekering van kwaliteit en vooral van garantie.

Plug en play zonnepanelen

We horen ook veel mensen die opzoek zijn naar plug en play zonnepanelen, toch moeten we die mensen al gauw teleurstellen. Er zijn natuurlijk zonnepanelen die je bijvoorbeeld direct kan aansluiten voor het opladen van je telefoon of verlichting. Dit gaat echter niet zoveel zoden aan de dijk zetten. Het is eigenlijk altijd nodig om een goede installatie te installeren aangezien je ook een verbinding met je meterkast moet maken, dit niet zomaar een stekker die je hierin plugt.