De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Stroomverbruik jacuzzi

Het stroomverbruik van een jacuzzi is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de jacuzzi, het type verwarmingselementen, het type filtersysteem en het gebruik van accessoires zoals licht en jets. Als u het stroomverbruik van uw specifieke jacuzzi wilt weten, kunt u het beste de handleiding van de fabrikant raadplegen of contact opnemen met de fabrikant of een dealer voor meer informatie.

Inhoud

Gemiddelde kosten jacuzzi stroomverbruik

Als u een rough estimate wilt hebben, kan het stroomverbruik van een jacuzzi variëren van enkele honderden tot duizenden watts per uur (2 tot 15 euro per dag), afhankelijk van de grootte en de functies van de jacuzzi en natuurlijk het energietarief dat je betaalt. Houd er rekening mee dat het stroomverbruik van een jacuzzi op zijn hoogst is tijdens het verwarmen van het water en dat het verbruik zal afnemen wanneer het water eenmaal op temperatuur is.

Stroomverbruik jacuzzi beperken

Om het stroomverbruik van je jacuzzi te beperken, is het allereerst verstandig om je jacuzzi op een lagere temperatuur te zetten dan gebruikelijk. Een paar graden later kan al een groot verschil maken. Natuurlijk moet de temperatuur wel nog aangenaam blijven.

Spa cover tegen hoog stroomverbruik

Vervolgens is het ook aan te raden om een spa cover op maat aan te schaffen, hiermee zorg je dat er een grote isolatielaag gecreëerd wordt tussen het water en de buitenlucht. Daarnaast kan bij een goede spa cover, er ook vrijwel geen verdamping ontsnappen.

Veel mensen weten ook niet dat naar mate een jacuzzi cover ouder wordt, deze ook minder goed isoleert. Vervang deze dan ook zeker om de 5 jaar.

Opblaasbare jacuzzi stroomverbruik

Het is moeilijk om een ​​exact stroomverbruik te geven voor alle opblaasbare jacuzzi’s, maar hier zijn enkele aanbevelingen om het stroomverbruik te minimaliseren:

  1. Zorg ervoor dat de opblaasbare jacuzzi op een efficiënte manier wordt opgezet en gebruikt, zoals het gebruik van een afdekzeil om het verlies van warmte te minimaliseren.
  2. Gebruik een timer om de jacuzzi automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd.
  3. Verwarm het water niet te warm, aangezien dit meer stroom verbruikt.
  4. Zorg ervoor dat de opblaasbare jacuzzi regelmatig wordt onderhouden, zodat alle componenten efficiënt blijven werken.

Het is ook verstandig om een ​​stroomverbruiksmeter te gebruiken om het stroomverbruik van de jacuzzi te meten en om te zien hoe verschillende factoren het verbruik beïnvloeden. Dit kan je helpen om te bepalen hoe je het stroomverbruik van de jacuzzi kunt verminderen.