De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Isolerende raamfolie

Desondanks de verduurzaming die de laatste tijd steeds meer handen en voeten krijgt, zien we huizen met ruiten die enkel glas zijn. We zien daarvoor een oplossing voorbij komen, dat is de isolerende raamfolie. Dit is een plasticfolie die je met een tussen ruimte aanbrengt op je kozijn. Hierdoor ontstaat er een ruimte tussen de folie en het raam. Dit is gevuld met stilstaande lucht en zoals je weet, isoleert stilstaande lucht. In dit artikel leggen we je alles uit over het aanbrengen van raamfolie, de voordelen van de raamfolie maar ook de nadelen.

Inhoud

Raamfolie aanbrengen

Wat veel mensen niet weten, is dat de folie op het kozijn wordt geplaatst en niet op het raam zelf. Hierdoor krijg je namelijk het isolerende effect. Je maakt eerst de folie op maat zodat hij precies over je kozijn valt.

Vervolgens breng je de mee geleverde tape aan op je kozijnen. Zorg ervoor dat hier vervolgens geen stof op terecht komt, hierdoor blijft de folie namelijk minder goed plakken.

Voor het aanbrengen van de folie is het ook belangrijk dat je geen vlekken maakt aan de binnenzijde van de folie. Dit is namelijk na het aanbrengen niet meer weg te nemen.

Zodra je de folie zo strak mogelijk hebt gespannen tussen je kozijn, zal je al merken dat een groot gedeelte van je tocht en kou verdwenen is.

Pak vervolgens een föhn om de folie nog mooier te krijgen. Door de folie goed te verwarmen spant het zich namelijk vanzelf strakker, waardoor de laatste plooien ook zullen verdwijnen.

Isolerende raamfolie gamma

Bij de Gamma verkopen ze ook isolerende raamfolie. De raamfolie die ze hier verkopen is eigenlijk van het merk dat we het meeste tegenkomen, namelijk van het merk Tesa Thermo. Wat we lezen in de reviews, is de mening over de folie verschillend maar over het algemeen positief.

Voordelen isolerende raamfolie

Het voordeel van de isolerende folie is allereerst, dat je een extra laag gaan toevoegen aan je raam op een goedkope en eenvoudige manier. Je hoeft namelijk geen grote investering voor het kopen en plaatsen van nieuw glas en/of kozijnen. Verder is deze folie in een uurtje door je gehele huis aan te brengen.

Een ander voordeel is, dat je ook nog goed door je ramen heen kan kijken. Je kan natuurlijk ook gewoon je ramen dicht timmeren met isolatiemateriaal maar dan heb je natuurlijk helemaal geen woongenot meer.

Nadelen isolerende raamfolie

Een nadeel van de isolerende folie is dat je het wel relatief permanent aanbreng. Je kan het dus minder eenvoudig om openslaande ramen aanbrengen.

Daarnaast kan je de folie wel zemen maar is dit niet de makkelijkste manier aangezien je al gauw de folie weer oprekt en zelf een gat erin kan maken waardoor de isolerende werking minder wordt en het er ook nog eens niet mooi uitziet.

Als laatste zien horen we van een aantal mensen, dat de tape wel de verlaag op de kozijnen beschadigd. Dit is natuurlijk relatief logisch, doordat je een plak laag aanbrengt op het kozijn.