De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Energiezuinige elektrische kachel

Een elektrische kachel kan een efficiënte manier zijn om je huis te verwarmen, vooral als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare oplossing. Het kan echter lastig zijn om een ​​kachel te vinden die voldoet aan jouw energiezuinige en kostenbesparende vereisten. In dit artikel zullen we verschillende soorten energiezuinige elektrische kachels bespreken en waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel.

Inhoud

Elektrische kachel met ventilator

Een elektrische kachel met ventilator is een geweldige optie als je snel warmte nodig hebt. Deze kachels blazen de warme lucht door de kamer, waardoor de warmte zich snel kan verspreiden. Het is belangrijk om op te merken dat deze kachels meer energie verbruiken dan een kachel zonder ventilator, maar ze zijn nog steeds energiezuiniger dan andere soorten verwarming.

Verbruik elektrische kachel

Het verbruik van een elektrische kachel kan variëren afhankelijk van de grootte en het type kachel. Een elektrische kachel met een hoog vermogen verbruikt meer energie dan een kachel met een laag vermogen. Het is belangrijk om te kijken naar de energieklasse van de kachel, die aangeeft hoeveel energie de kachel verbruikt in verhouding tot de warmte die hij afgeeft.

Elektrische kachel infrarood

Een infrarood elektrische kachel verwarmt objecten en mensen in plaats van de lucht. Deze kachels zijn energiezuiniger omdat ze minder energie nodig hebben om de gewenste temperatuur te bereiken. Ze zijn ook stiller dan andere soorten kachels omdat ze geen ventilator hebben om de warme lucht door de kamer te verspreiden.

Kleine elektrische kachel

Een kleine elektrische kachel is ideaal voor het verwarmen van een kleinere ruimte, zoals een slaapkamer of een studeerkamer. Deze kachels hebben meestal een lager vermogen en verbruiken minder energie dan grotere kachels.

Elektrische kachel 30m2

Als je een grotere ruimte wilt verwarmen, heb je een elektrische kachel nodig die geschikt is voor deze grootte. Een kachel die geschikt is voor een ruimte van 30m2 heeft een hoger vermogen en verbruikt meer energie dan een kachel voor een kleinere ruimte. Het is belangrijk om op te merken dat een kachel met een te laag vermogen niet effectief zal zijn en een te hoog vermogen onnodig veel energie zal verbruiken.

Elektrische kachels kopen

Als je op zoek bent naar een energiezuinige elektrische kachel, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Kijk naar de energieklasse van de kachel en het vermogen dat geschikt is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Kies ook voor een kachel met een thermostaat, zodat je de temperatuur kunt regelen en energie kunt besparen.

5 energiezuinige kachels op de markt

  1. Domo DO7346H keramische kachel: Deze kachel heeft een vermogen van 1800 Watt en heeft een energieklasse van A++. Het heeft een thermostaat en een timer functie en is geschikt voor ruimtes tot 25m².
  2. Delonghi HFX30C18.IW keramische kachel: Deze kachel heeft een vermogen van 1800 Watt en heeft een energieklasse van A+. Het heeft een elektronische timer functie en kan ingesteld worden op verschillende standen. Het is geschikt voor ruimtes tot 60m³.
  3. Honeywell HZ-510E keramische kachel: Deze kachel heeft een vermogen van 1000 Watt en heeft een energieklasse van A++. Het heeft een thermostaat en verschillende standen. Het is geschikt voor ruimtes tot 15m².
  4. Trotec TDS 20 R infraroodstraler: Deze kachel heeft een vermogen van 2000 Watt en heeft een energieklasse van A. Het heeft een thermostaat en een ventilator functie. Het is geschikt voor ruimtes tot 20m².
  5. Eurom Mon Soleil 700 Wi-Fi infraroodstraler: Deze kachel heeft een vermogen van 700 Watt en heeft een energieklasse van A+. Het heeft een thermostaat en Wi-Fi functie waarmee de kachel op afstand bediend kan worden. Het is geschikt voor ruimtes tot 10m².

Het is belangrijk om op te merken dat het energieverbruik van een elektrische kachel afhangt van het vermogen en het gebruik van de kachel. Hoewel deze kachels als energiezuinig worden beschouwd, kan het energieverbruik variëren afhankelijk van de omstandigheden en de specifieke toepassingen. Het is daarom altijd verstandig om de specificaties van de kachel te controleren voordat je tot aankoop overgaat en om ervoor te zorgen dat de kachel past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Elektrische kachels woonkamer

Een woonkamer is vaak een van de grootste ruimtes in huis en vereist een kachel met een hoger vermogen. Een elektrische kachel voor de woonkamer kan een efficiënte manier zijn om de ruimte snel te verwarmen en de energierekening te verlagen. Er zijn verschillende soorten kachels beschikbaar, waaronder modellen met thermostaten, ventilatoren en infrarood verwarming.

Geschikte elektrische kachels voor de woonkamer

  1. Dyson Hot+Cool: Deze kachel kan zowel warme als koele lucht afgeven en heeft een vermogen van 2000 Watt. Het heeft een thermostaat en een afstandsbediening en kan worden geprogrammeerd om automatisch aan en uit te gaan. Het is geschikt voor middelgrote tot grote woonkamers.
  2. Bestron ACH1500R: Deze kachel heeft een vermogen van 1500 Watt en kan zowel als ventilator en als kachel gebruikt worden. Het heeft verschillende standen en een thermostaat. Het is geschikt voor middelgrote tot grote woonkamers.
  3. Eurom Alutherm 2000 Wi-Fi: Deze kachel heeft een vermogen van 2000 Watt en gebruikt infraroodstraling om de ruimte te verwarmen. Het heeft een thermostaat en Wi-Fi functie waarmee de kachel op afstand bediend kan worden. Het is geschikt voor grote woonkamers.
  4. DeLonghi DCH7032: Deze kachel heeft een vermogen van 2000 Watt en gebruikt keramische verwarmingselementen om de lucht te verwarmen. Het heeft een thermostaat en verschillende standen en is geschikt voor middelgrote tot grote woonkamers.
  5. Domo DO7346H: Deze kachel heeft een vermogen van 1800 Watt en gebruikt keramische verwarmingselementen om de lucht te verwarmen. Het heeft een thermostaat en een timer functie en is geschikt voor middelgrote woonkamers.

Het is belangrijk om te onthouden dat de grootte van de kamer en de isolatie van het huis invloed hebben op de efficiëntie van de kachel. Daarom is het altijd aan te raden om de specificaties van de kachel te controleren en de juiste maat te kiezen voor de grootte van de woonkamer.

Action elektrische kachel

Action is een winkelketen die verschillende soorten elektrische kachels aanbiedt, waaronder modellen met een laag verbruik en thermostaatfuncties. Het is belangrijk om de specificaties van de kachel zorgvuldig te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Sommige modellen hebben mogelijk een lagere kwaliteit of een minder energiezuinige functie, dus het is belangrijk om de specificaties te vergelijken voordat je kiest voor een Action elektrische kachel.

Conclusie

Een energiezuinige elektrische kachel kan een effectieve manier zijn om je huis te verwarmen zonder dat je veel geld uitgeeft aan energierekeningen. Het is belangrijk om te kijken naar het vermogen, de energieklasse en de specifieke functies van de kachel voordat je tot aankoop overgaat. Of je nu op zoek bent naar een kleine kachel voor een slaapkamer of een grotere kachel voor een woonkamer, er zijn verschillende soorten kachels beschikbaar om aan jouw behoeften te voldoen. Door een energiezuinige kachel te kiezen, kun je niet alleen je huis comfortabel verwarmen, maar ook geld besparen op je energierekening.