De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Energiebesparende producten

We horen zoveel om ons heen over de mogelijkheden waarmee je je huis kan verduurzamen. Wat zijn nou interessante producten die je kan aanschaffen om energie te besparen in en rondom je huis? We gaan in dit artikel uit van elektrische besparingen.

Inhoud

Verbruiksmeter (Tip 1)

Een verbruiksmeter kan je vinden in alle soorten en maten maar welke zijn er geschikt voor jouw huis en waar moet je op letten.

EU-stekker verbruiksmeter

Het allereerste punt waar veel mensen mee in de mist gaan is doordat ze bijvoorbeeld een meter van AliExpress bestellen waarbij de stekker niet voor Europa maar bijvoorbeeld Amerika bedoeld is. Heb je dit per ongeluk toch gedaan? Geen zorgen, op sites zoals Bol.com kan je heel goedkoop omvormstukjes kopen waarmee je de verbruiksmeter alsnog in Europa kan gebruiken. Hierdoor hoef je hem dus niet weg te gooien maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Beste kwaliteit verbruiksmeter

We zien dat er op dit moment nog niet heel veel bekende merken met simpele energiemeters op de markt zijn. We zien dan ook vaak veel merkloze verbruiksmeters op de markt. Vaak zijn deze meters allemaal van dezelfde kwaliteit. We adviseren dan ook vaak om dan toch voor de laagste prijs te gaan. Wat dan wel helpt in je zoektocht, is naar reviews kijken bij de producten. Andere eindgebruikers kunnen natuurlijk als geen ander beoordelen wat de kwaliteit van de producten is. We kijken hier dan naar een aantal factoren:

  • Vind de eindgebruiker de meetresultaten accuraat?
  • Wordt de energiemeter niet warm bij gebruik?

Radiatorfolie aanbrengen (Tip 2)

Radiatorfolie kan je heel eenvoudig aanbrengen achter de radiator. Je brengt dit achter de radiator aan om ervoor te zorgen dat de warmte je kamer in weerkaatst wordt in plaats van dat de warmte je muur intrekt. Het is natuurlijk zonde om te moeten stoken voor het warmhouden van je muur.

Je kan de folie op twee manier aanbrengen, met je radiator aan de muur of door je radiator los te halen. Het is echter super eenvoudig om de folie aan te brengen zonder dat je je radiator moet demonteren

  1. Snijd de folie op maat

Meet de hoogte en breedte van je radiator op en snijd dit stuk van je rol af. Je kan het afsnijden met een stanleymes of gewoon afknippen met een schaar.

  1. Dubbelzijdige tape aanbrengen

Breng vervolgens dubbelzijdige tape aan op de folie en trek de beschermlaag van je tape zodat de plak laag zichtbaar is.

  1. Folie bevestigen

Plak nu voorzichtig de tap met de zilveren kant richting je radiator aan de muur. Plak eerst de bovenkant vast, trek de folie strak en plak dan ook de onderkant vast.

Welke radiator folie heb ik nodig

Elke folie zorgt al voor een gigantisch verschil in de isolatie waarde. Toch is het aan te raden om HR-isolatiefolie aan te schaffen. Dit vermindert de warmte straling namelijk met zo’n 95 procent in plaats van de 75 procent bij de standaard radiatorfolie.

Hoeveel energie bespaart radiatorfolie?

De energiebesparingen door het plaatsen van radiatorfolie lopen uiteen van 10m3 meter gas per jaar tot wel 50m3 op jaar basis. Dit is afhankelijk van de isolatiewaarde van je muur zelf en ook of je radiator onder een raam hangt of niet. En natuurlijk hoe goed dit raam geïsoleerd is. Je haalt het meeste rendement als je muur niet goed geïsoleerd is en je radiator onder een enkel glas raam hangt.

Tochtstrip aanschaffen (Tip 3)

De derde tip is om tochtstrips door je hele huis te plaatsen. In dit artikel leggen we meer uit over het isoleren van je huis waaronder het plaatsen van tochtstrips.

Energiezuinige lampen (Tip 4)

We zien in heel veel huizen nog steeds ontzettend veel gloeilampen. Het woord verklapt het al, gloeilampen zetten meer energie om in warmte dan in licht. Daarom is het aan te raden om deze lampen zo snel mogelijk te vervangen door led lampen. Led lampen staan er namelijk om bekend dat ze bijna 95 procent van de energie omzetten in licht in plaats van warmte. Dit zorgt er dus ook voor dat je lampen niet meer zo warm worden na een avondje aan te staan.

Led lampen kopen

Waar kan je dan het beste ledlampen kopen? Toevallig kwamen we laatst bij de Action super voordelige ledlampen tegen, de beoordelingen van deze lampen zijn goed. Koop dus een aantal led lampen bij de Action of een bouwmarkt naar keuze en vervang alle energie onzuinige lampen in je huis.

Je huis goed isoleren (Tip 5)

Verder is het aan te raden om je huis goed te isoleren. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel simpele trucjes waarmee je je huis makkelijk kan isoleren. We hebben hier meer geschreven over het isoleren van je huis en voornamelijk hoe je dit doet met weinig geld en vooral veel resultaat.