De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

Elektrische boiler douche

Wil je graag zo snel mogelijk gastvrij gaan leven in je huis? Een elektrische boiler kan hierbij helpen. Veel mensen denken dat een elektrische boiler veel voordeliger is in de kosten ten opzichte van een CV ketel. Toch is dit sterk afhankelijk van de kwaliteit van zowel je CV ketel als je Elektrische boiler.

Inhoud

Een elektrische boiler is een compleet andere manier van het verwarmen van water. Het zorgt namelijk niet alleen voor het verwarmen van warm water, het slaat je warmwater ook op. Dit zorgt ervoor dat je voor het douchen bijvoorbeeld, direct warm water hebt. Bij een CV Ketel wordt je water pas verwarmt als dit nodig is.

Elektrische boiler douche voordelen

Het eerste voordeel van een elektrische boiler tijdens het douchen is dan ook dat je direct warm water hebt zodra je de warm water kraan opendraait.

Verder ben je ook heel flexibel in de locatie waar je je boiler kan installeren. Je hebt een water toevoer nodig en een elektrische aansluiting. Je hebt dus geen afvoer nodig om je gassen af te kunnen voeren. Je zou je boiler dus nog dichter bij je douche kunnen plaatsen, waardoor je nog minder warmte verlies tijdens de toevoer hebt.

Je kan verwarmen in daluren. We zien namelijk steeds meer een trend in de markt komen, dat je energie kan gaan inkopen op goedkope momenten. Je kan hiermee ervoor zorgen dat je dus je water op specifieke momenten op gaat warmen tegen een lager tarief. Met deze techniek is een elektrische boiler in de toekomst wel degelijk voordeliger ten opzicht van een CV Ketel.

Besparing Elektrische boiler douche

Je gasrekening bestaat over het algemeen voor 20% uit het verwarmen van je warme water. Bij een gemiddeld huishouden wordt dit enkele gebruikt voor het verwarmen van je douche water aangezien veel huishoudens een losse boiler bij de wasbak hebben staan.

Een huishouden heeft meestal minimaal een warmte boiler van 150 liter nodig om een dag te kunnen overbruggen. Hiermee voorkom je dat je onder de douche staat en het warme water op is.

De kosten voor het verwarmen van een 150 liter elektrische boiler voor douchen is bij een KWh tarief van 75 cent 1500 euro per jaar. Dit lijkt natuurlijk veel, maar dat is berekend tegen de flexibele tarieven van dit moment (4-12-2022). Tegen een vast tarief van 22 cent betaal je zo’n 440 euro per jaar.

Aangezien de gasprijzen op dit moment ook hoog staan, bespaar je wel degelijk op je gasverbruik.

Elektrische boiler douche kosten

De gemiddelde kosten voor een elektrische boiler douche inclusief plaatsen zijn gemiddeld 1000 euro tot 1700 euro. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het formaat van het vat en de specifieke installateur. We adviseren dan ook om verschillende offertes vooraf op te vragen.