De webshop voor welness artikelen | Onderdeel van Spa Industries Europe

6x Podcasts over klimaat, natuur en duurzaamheid

Ben je ook zo’n fan van luisteren terwijl je multitaskt, of het nu gaat om het doen van de was, koken of wandelen? Hieronder wat inspiratie voor de meest boeiende podcasts over klimaat, natuur en duurzaamheid.

Je vindt bij iedere podcast ook meteen de mogelijkheid om deze via Spotify te beluisteren, natuurlijk zijn sommige van deze podcasts ook via andere favoriete streaming platformen te beluisteren.

Inhoud

#1 Groene oren

Deze podcast is een genot om naar te luisteren! In Groene Oren worden dieren en planten ‘geïnterviewd’. Het is zowel humoristisch als informatief, met deskundigen van Staatsbosbeheer die spreken over onderwerpen als klimaatverandering.

Wij vinden het vooral leuk, dat deze podcast in een verhaalvorm wordt verteld. Daardoor ervaar je echt waar het over gaat, anders dan dat informatie wordt opgesomd. Deze podcast is dus wat ons betreft een aanrader om eens te proberen!


#2 Het Groene Hart

Jelle Derkx, bekend van de blog Growthinkers, presenteert deze podcast over duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Hij voert persoonlijke gesprekken met zowel bekende als minder bekende mensen over hun ideeën en acties op het gebied van duurzaamheid. En als bonus heeft Jelle een erg fijne stem om naar te luisteren!

Het leuke is, is dat deze podcast dus niet alleen gaat over persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook het aspect milieu en natuur belicht. De combinatie daarvan maakt deze podcast wat ons betreft een aanbeveling.#3 NRC Onbehaarde apen

Een wetenschappelijke podcast van NRC die een breed scala aan onderwerpen behandelt, vaak gerelateerd aan natuur of duurzaamheid. Perfect voor wie op zoek is naar een mix van wetenschap en educatie.


#4 Over Water en Klimaat

Deze podcast belicht de waterhuishouding in Nederland in tijden van klimaatverandering en onderzoekt wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt en dijken niet meer voldoende bescherming bieden. Een heel actueel onderwerp, zeker als we kijken naar het nieuws van afgelopen tijd. 

Een informatieve luisterervaring van het Deltaprogramma waar je dus niet alleen lekker naar kunt luisteren, maar ook nog een hoop van kan opsteken.


#5 Ondernemen in de nieuwe economie

Deze podcast is voor de aanpakkers en ondernemers aan ons. Hoewel deze podcast voornamelijk gericht is op ‘zakelijk publiek’, biedt het wel inzichten voor een veel breder publiek. 

Ondernemen in de nieuwe economie gaat over duurzaamheid, toekomstbestendigheid en winstgevendheid in een nieuwe economie zonder afhankelijkheid van groei en fossiele brandstoffen. Wederom een actueel onderwerp!


#6 Klimaattherapie

Een verfrissende podcast die zich niet richt op de technische aspecten van klimaatverandering, maar op creatieve oplossingen en mindset. Dat is iets wat wij heel fijn vinden. Je kent het ‘gejammer’ intussen wel, maar een oplossing bieden? Hò maar. Daarom is het luisteren naar deze podcast juist wél verfrissend, het biedt namelijk toekomstperspectief en uitzicht. 

Het biedt nieuwe perspectieven en besteedt aandacht aan de persoonlijke impact van klimaatverandering. Na het luisteren heb je meteen praktische handvatten om zelf een steentje bij te dragen aan een mooiere, schonere en groenere wereld!

Welke duurzame podcasts beluister jij?

Deel jouw favorieten en laat ons weten wat je van bovenstaande podcasts vindt! Mis je nog een geweldige podcast? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Heb je zelf een podcast waarin je met regelmaat de onderwerpen natuur, milieu en duurzaamheid belicht? Laat het ons gerust weten en wie weet benoemen we hieronder ook jouw/jullie podcast.